ulgenzekiok.fw

Atatürk gibi düşünmek, Atatürk gibi yapabilmek Milliyet Ege 28.05.2006

Atatürk gibi düşünmek, Atatürk gibi yapabilmek

Atatürk ile ilgili çok sayıda konferans vermiş olan İlknur Kalıpçı anlatıyor:
“2004’te bir konferans veriyorum. Birden bir hanımefendi ayağa fırladı. Dedi ki:
‘Ben Norveçliyim ve şu anda Norveç’te çok sık kullandığımız bir deyim var, bu deyimin anlamını anladım.’


‘Hanımefendi, nedir o deyim?’ diye sordum.
‘Norveççe’de Atatürk gibi düşünmek deyimi var; çok sık kullanırız bu deyimi.’
‘Nerelerde kullanırsınız?’ dediğimde ‘Hani bir problem veririz, çöz diye. O da tembellik eder çözmez. Ona, bu problemin mutlaka çözümü var. Bir de Atatürk gibi düşün’ deriz.”
Bugün her zamankinden daha çok gereksinmemiz var; Atatürk gibi düşünmeye…”
Ülke olarak yaşadığımız sorunları çözebilmek için, yabancı ülkelerin değil, kendi ülkemizin çıkarlarını düşünmeye; bizim girdiğimiz borç batağından çıkaracak kısa, orta ve uzun vadeli ekonomik politikalar üretmeye, daha çok çalışıp, daha az harcamaya, en önemli avantajımız olan genç nüfusumuzu daha iyi eğitmenin yollarını aramaya, irtica ve etnik ayrım yoluyla ülkemizi bölmek isteyenlere karşı tek bir vücut olmaya, Atatürk gibi düşünen insanları yönetime getirmeye gereksinimimiz var.
“Atatürk gibi düşünebilmek” için de Atatürk’ün söylediklerini ve yaptıklarını iyi bilmek gerekiyor, yani rahmetli Uğur Mumcu’nun söylediği gibi “Bilgi sahibi olunmadan, fikir sahibi olunmuyor…”
Atatürk’ün düşündüklerini ve yaptıklarını anlatan kitap sayısında son yıllarda büyük bir artış olması çok sevindirici ve kitap okumanın yerini hiçbir şey tutamaz. Ancak, Atatürk’ün hedef olarak gösterdiği “çağdaş uygarlık” düzeyini yakalamak, hatta aşmak için çağımızın en büyük buluşlarından internetten de yararlanmalı.
İnternet aracılığı ile Atatürk’ün belli bir konudaki görüşlerine ulaşmak çok kolay. Atatürk’ün Türkiye’yi emanet ettiği her yaştaki gencin yapması gereken ilk şey internete bağlanabilen bir bilgisayar bulmak. Ardından “Internet Explorer” gibi bir programla internete bağlanıp, “http://www.google.com” veya “http://www.yahoo.com” gibi bir arama motoru adresine girip, sayfadaki boşluğa “Atatürk bilim”, “Atatürk eğitim”, “Atatürk din” gibi anahtar sözcükleri veya “en hakiki mürşit” gibi bir kısmını bilip, tamamını merak ettiğiniz ifadeleri yazdıktan sonra “enter” tuşuna basmak veya “search (ara)” yazısına tıklamak yeterli. Bulunan internet sitelerini dolaşırken zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksınız.

Prof. Dr.Ülgen Zeki OK

Son Yazıları

Diğer Yazıları