http://www.haberekspres.com.tr/bal-vakfi-balev-turkiye-capinda-olma-yolunda-makale,589.html
BALEV, 12.000 Bornova Anadolu Lisesi (BAL) mezunundan aldığı güçle, Türkiye çapında olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. 1981’de kurulan vakıf, akıl ve bilimin ışığında, orta ve yüksek öğrenim burslarından kültürel, sanatsal, sportif etkinliklere kadar, her yönüyle eğitime destek veriyor.
Eski öğrencilerinin önemli bölümü “yatılı” okumuş BAL’lılar, yeni öğrenciler de birlikte yaşamanın, ders çalışmanın, yemek yemenin, paylaşmanın keyfini alabilsin; “yatılı” kültürü yeniden yaşanabilsin, İzmir dışından gelenler de yararlanabilsin diye bir BALEVİ projesi başlattılar. BAL’lı Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır‘ın da desteğiyle okul yakınında eğitim, toplantı ve sergi salonlarıyla, 4 kat, 20 odasıyla BALEVİ, büyük oranda tamamlandı, yakında açılıyor.
BAL’lı olun veya olmayın; çağdaş Türkiye’ye uzanan yolun üzerindeki BALEVİ’ne bir tuğla koymanın bedeli sadece 1.200 TL (veya ayda 100 TL); bir sütun ekleyim derseniz, o da 5.000 TL. Ayrıntılı bilgiyi www.balevi.org adresinden veya hafta içi 0232 374 2121 numaralı telefondan öğrenebilir veya bana yazabilirsiniz.
BALEV’in yeni bir etkinliği de “BALLI Sohbetler”! İlki geçtiğimiz hafta İzmir Hilton’da geniş bir katılımla gerçekleşen sohbetlerin amacı, güzel bir geleceğin iyi bir eğitimle sağlanabileceğine inanan insanları bir araya getirerek, konuklarımızın bilgi ve deneyimlerinden yararlanmak ve sorunlarımıza çözüm yolları aramak!
BALLI Sohbetlerin ilk başlığı “ekonomi”, ilk konuğu Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu‘ydu. Kısa yaşam öyküsüyle başladığı konuşmasında Sayın Zorlu, iki dokuma tezgahından Taç Tekstil’e ve VESTEL’ e uzanan ticari yaşamında en çok önem verdiği iki değerin “çalışkanlık” ve “dürüstlük” olduğunu söyledi. Zorlu, Atatürk’ün “Çalışmadan, yorulmadan, öğrenmeden rahat yaşama yollarını alışkanlık haline getirmiş uluslar, önce onurlarını, sonra özgürlüklerini, daha sonra da bağımsızlıklarını kaybetmeye mahkumdur” sözlerini anımsatarak büyük alkış topladı.
Dünya firması olduklarını, ancak dünya markası olamadıklarını söyleyen Zorlu, girdiği sektörlerden hiç pişmanlık duymadığını “Kötü iş yoktur; kötü yönetmek vardır” sözleriyle açıkladı. İzmir’de bir tıp fakültesi ve hemşirelik yüksekokulu açmayı planladıklarını bildiren Zorlu, 30 milyon dolar harcadıkları “insansız uçak” projesinde son aşamalara geldiklerini kaydetti.
BALEVİ’nin ardından hedeflerini büyüten ve yeni projeler üreten BALEV, yaşadığımız sorunların ancak iyi bir eğitimle çözülebileceğine inanan, mezun olan veya olmayan tüm dostların katkılarını bekliyor!