ulgenzekiok.fw

Değişim rüzgarı: İzmir ve Manisa adayları

9 Eylül Gazetesi, 01.01.2024

https://www.dokuzeylul.com/degisim-ruzgari-izmir-ve-manisa-adaylari

Atatürk’ün formadaki resmine, pankarttaki barış mesajına izin vermeyen Araplara yanıt olarak, Fenerbahçe ve Galatasaray’ın maç yapmadan dönmeleri, Türkiye’de bazı şeylerin değişmeye başladığının kanıtı; her iki takıma kucak dolusu teşekkürler.

Kılıçdaroğlu’nun yerine Özgür Özel’in gelmesinin ardından, hukuksuzluk ve dayatmalara, söz ve eylemlerle tepki gösterme eğilimi arttı. Bu değişim rüzgarı, seçim öncesi fırtınaya, seçimde tayfuna dönüşürse, güçleşen ekonomik koşullar nedeniyle zayıflayan iktidar yıkılabilir. Oy atmakla yetinmeyip, seçilme şansı olan adaylarda birleşmeli ve onlara destek vermeliyiz.

CHP İstanbul, Ankara ve Balıkesir gibi büyükşehirlerde adaylarını hızla açıkladı. İzmir’de Başkan Tunç Soyer halen oy açısından güçlü durumda ve DEM Parti en çok onu istiyor. Ancak bazı CHP seçmenlerinin verdiği hizmeti yetersiz bulması ve Kurultay’da değişimi desteklememiş olması dezavantaj oluşturuyor. Habertürk’te Mehmet Akif Ersoy’a verdiği röportajını beğendiğim Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, tüm İzmir’de tanınıyor ve seviliyor, diğer adaylar arasında öne çıkıyor. Kurultay’da Özgür Özel’i, yani değişimi desteklemiş olması da avantaj. Soyer’in hizmetlerini yetersiz bulanlar ve merkez sağ seçmenler Tugay’ı tercih edebilirler.

Her iki adayın yaklaşık aynı oy potansiyeline sahip olduğu ve açık ara ile seçilecekleri kanısındayım, bu iki aday arasında kamuoyu araştırması yapılması yararlı olabilir. İYİ Parti’deki çalkantılar ve il yönetiminin kendisini yeterince desteklememesi nedeniyle Ümit Özlale adaylıktan çekilebilir, partiden istifa bile edebilir; keşke CHP’ye geçse, çok yakışır.

Manisa’da Ferdi Zeyrek ve Zafer Ünal Rüzgarı

CHP Manisa Büyükşehirde halk tarafından çok sevilen Mimarlar Odası Başkanı Ferdi Zeyrek’i aday gösterdi. Zeyrek kazanabilir, çünkü arkasında, mevcut Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün AKP’ye karşı, CHP desteğiyle, MHP’den seçilmesini sağlayan Zafer Ünal var. Adalet Partisi döneminde Manisa Belediye Başkanlığı yapmış olan, merkez sağda önemli ağırlığı bulunan Zafer Ünal ve Vakıf Müdürü Uğur Dündar ile Celal Bayar Üniversitesi Vakfı’nı kötü durumdan çok iyi duruma getirmiştik; Üniversiteye kazandırdığımız görkemli Atatürk Heykelinin kaidesini Mimar Ferdi Zeyrek gerçekleştirmişti. Manisa’da Ferdi Zeyrek’in, Balıkesir’de Ahmet Akın’ın ve İzmir’de gösterilecek CHP adayının kazanmaları için elimden gelen desteği vereceğim.

Yeni yılda daha iyi bir Türkiye için değişim şart…

Prof. Dr.Ülgen Zeki OK

Son Yazıları

Diğer Yazıları