ulgenzekiok.fw

Özgür Özel doğru yolda

9 Eylül Gazetesi, 18.12.2023

https://www.dokuzeylul.com/ozgur-ozel-dogru-yolda

Özgür Özel görevi devraldığı günden bu yana pek çok doğru iş yaptı, beklediğimin üzerinde bir performans sergiledi ve bunu sürdürüyor. Diğer partilerle işbirliğine açık olma politikası iyi yürütülüyor. Tavanda sağlanamazsa, tabanda işbirliği oluşturma düşüncesi, halkta karşılık buluyor.

Oybirliği ile uzlaşma sağlanan adayların hızla açıklanması çok doğru. Önceki yönetim ile sorun yaşayan Tanju Özcan’ın, Kılıçdaroğlu’nun oluru alındıktan sonra Bolu’dan, Kılıçdaroğlu’na yakınlığı ile bilinen Ahmet Akın’ın da Balıkesir’den aynı anda aday gösterilmesi son derece uygun. Balıkesir’de en yüksek aday potansiyeline sahip olduğunu 3 ay önce yazdığım Akın’ın aday gösterilmesi, adayların kurultayda kimi desteklediğine bakılmaksızın belirleneceğinin kanıtı oldu.

Özel’in TV 100’deki söyleşide dile getirdiği ‘Görevdeki belediye başkanları anketlerde, seçildiği oy oranının üzerinde çıkarsa aday gösterilecek, aksi taktirde adaylar arasında yeni anket yapılacak’ yaklaşımı da doğru ve kırgınlıkları azaltacak bir yöntem.

CHP’deki olumlu değişimden ve giderek artan destek artışından rahatsız olan çevreler sürekli dedikodu üretiyor. 3 ay önce İzmir adayının Balıkesirli Ahmet Akın olacağını söyleyenler, bugün Aydınlı Özlem Çerçioğlu olacağını iddia ediyor. Oysa ‘Taş yerinde ağırdır’; İzmir’de Tunç Soyer’in yüksek bir oy potansiyeline sahip olduğu; anketlerde istenen oy oranını yakalayamazsa, diğer adaylar arasında bu görevi en iyi yapacak ve en yüksek oyu alacak adayın Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay olacağı kanısındayım. Buğra Gökce’nin aday gösterilmesi, ‘Adayı İmamoğlu belirledi’ dedikodusunu yayanların eline koz verecek, tüm Türkiye’de CHP’yi yıpratacaktır.

Yüksek oy potansiyelinin ardından, bir belediye başkanında bulunması gereken özellikler sırasıyla dürüst (güvenilir), donanımlı, vizyoner ve çalışkan olmaları, bence. Halkın eğilimlerini belirleyen bu özelliklere sahip Ahmet Akın’ın Balıkesir’de kazanması için, ilçelerde de kendisi gibi adayların gösterilmesi gerek. Örneğin Gömeç’te mevcut Başkan Mehmet İrem Himam bu özelliklere sahip, ancak Edremit’te başkan mutlaka değişmeli.

Çelişkiler yumağına dönen İYİ Parti’de istifalar sürüyor; çalkantılar ve erime sürerse seçimde hezimet kaçınılmaz. Bu durumda genel başkan değişikliği gündeme gelebilir ve böyle bir durumda, koltuğa en çok yakışacak ismin Akşener’e çok yakın olan Prof. Dr. Ümit Özlale olacağı kanısındayım.

Prof. Dr.Ülgen Zeki OK

Son Yazıları

Diğer Yazıları