ulgenzekiok.fw

Akşener nereye koşuyor?

9 Eylül Gazetesi, 11.12.2023

https://www.dokuzeylul.com/aksener-nereye-kosuyor

Halkın, il başkanlarının ve akil insanların eğilimlerinin aksine, CHP ile işbirliğine yanaşmayıp, seçimlere ‘hür ve müstakil’ olarak katılma kararı aldı, Akşener. İYİ Parti’nin önde gelen isimleri bir bir ayrılıyor ve oy oranı hızla düşmeyi sürdürüyor. Siyasette 24 saat bile uzun bir zamandır ve karar değişebilir ama yitirilen destek geri dönmeyebilir. CHP ile işbirliği yapmamanın AKP’nin ve Erdoğan’ın ekmeğine yağ sürdüğünü bir çocuk bile anlayabilir, çünkü.

Akşener stratejisini Kılıçdaroğlu’nun Kurultay’da kazanacağı üzerine kurmuş, 81 ilde aday göstereceklerini ilan ederek, gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemişti. Özgür Özel’in kazanmasının ardından, uzatılan ve üzerinde ‘işbirliği’ yazan zeytin dalı, yanlış iliklenen düğmeyi çözüp, gömleği yeniden giyme fırsatını vermişti ama ikinci düğme de yanlış iliklendi ve  gömlek artık daha iğreti duruyor.

Akşener’in iyi bir liderde bulunması gereken nitelik ve donanımlara sahip olmadığını düşünüyorum ve bu düşüncem yeni değil. Bugün İYİ Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Prof. Dr. Ümit Özlale’ye bunu politikaya atılmadan önce söylediğimde üzülmüştü. Lider öncelikle güven vermeli; oysa Akşener gereksiz ve sert tepkilerle, çizdiği zik zaklarla güven vermekten uzak. Yerel seçimde yaşanacak fiyaskonun ardından gündeme genel başkan değişikliği gelmesini istemiyorsa, CHP ile işbirliğini yeniden değerlendirmeli.

SOYER – TUGAY ve GÖKÇE

CHP zirvesindeki değişimin ardından aday adayı sayısında patlama var. Büyükşehirde en güçlü aday Tunç Soyer; diğer değerli adaylar arasında Karşıyaka’nın başarılı Belediye Başkanı Cemil Tugay öne çıkıyor. CHP Soyer veya Tugay’ın adaylığında rahat kazanır, ama bazı çevreler Soyer’in başarılı çalışmalarını görmezden gelip, Buğra Gökçe’yi parlatıyorlar. Oysa, Gökçe’nin İzmir’deki karnesi iyi değil; aday gösterilirse HDP’li seçmenden oy alamaz, bazı CHP’liler Özlale’yi tercih eder ve kaybedilebilir.

İlçelerde birçok yeni ismin aday adaylığı söz konusu. Urla’da 47 aday adayı arasında öne çıkan isim, önceki milletvekillerinden Zeynep Altıok. Meslektaşım ve dostum Dr. Birgi Tuna Burhaniye’de aday adayı ve harika projeler geliştirmiş. Diğer dostlarım Aras Kaynarca Güzelbahçe’den, Yaşar Sert ise Çiğli’den aday adayı.

Hatay’ın Defne ilçesinde Dr. Cüneyt Cuzdan “Defne filiz veriyor, umutlar yeşeriyor” sloganıyla yola çıkmış. Tümüne başarılar dilerim.

Prof. Dr.Ülgen Zeki OK

Son Yazıları

Diğer Yazıları