ulgenzekiok.fw

CHP Türkiye’yi değiştirecek

9 Eylül Gazetesi, 27.11.2023

https://www.dokuzeylul.com/chp-turkiyeyi-degistirecek

Statüko bozuldu; CHP’de Kılıçdaroğlu’nun yerini Özgür Özel alıp, yönetim kadrosunu değiştirince, birçok insanda umut ışığı yandı. Yakın dönemde bile birçok şeyin değişebileceği inancı yayılırken, diğer partilerin dengeleri de bozuldu.

CHP oyları yükselirken, oy kaybı yaşayan AKP, birçok alanda ortağı MHP ile karşı karşıya gelmeye başladı ve İYİ Parti iyice karıştı. Özel, İmamoğlu ve Yavaş üçlüsünün Akşener’i en azından işbirliği için ikna edeceğini düşünüyorum; çünkü işbirliği iki tarafın da çıkarına. Akşener’in partide en çok güvendiği isimlerden Prof. Dr. Ümit Özlale’yi yıpratmamak için İzmir’de adaylıktan çekmesi de sürpriz olmaz.

Sevindirici bir gelişme de birçok donanımlı yeni ismin değişim için elini taşın altına koymaya hazırlanması. Benzer durum 2009 yılındaki yerel seçimler öncesi yaşanmış, adaylıklarını açıklayan Bornova Anadolu Lisesi’li (BAL’lı) üç aday, Tunç Soyer, Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır ve Özgür Özel’i desteklemek için Milliyet Ege’de bir yazı kaleme almıştım. 2019’da Aziz Kocaoğlu yeniden aday olmayınca, İzmir Büyükşehir için adaylarım Soyer ve Sındır’dı. Yazmasam da Soyer’i yaptıklarını daha iyi duyurduğu için daha şanslı görüyordum ve yanılmadım.

Bugün, verdiği hizmetler yönünden Soyer’i yeterince başarılı bulmayanlar olabilir. Ancak bu eksikliğin temelinde, Türkiye’yi yönetenlerin, İzmir’de geliştirilen projeleri desteklemek yerine kösteklemelerinin de önemli payı olduğu bir gerçek. ‘Gerçek Atatürkçü’ Soyer’in kamuoyu yoklamalarında en yüksek desteği alarak aday gösterileceğini; Atatürk’ün Nutuk’ta yazdıkları nedeniyle ona soruşturma açanlara en güzel yanıtı da İzmir halkının vereceğini düşünüyorum.

Geçen hafta Hatay’da hediye ettiğimiz bot ve montlarına kavuşan çocukların mutlu yüzlerini görmek muhteşemdi; keşke kampanyayı sürdürebilsek. Bölgeye benzer bağış yapmak isteyenler bana e-posta ile bildirebilirler. Dağıtımda bize yardım eden Dr. Cüneyt Cuzdan’ın devlet görevinden istifa ederek bir kez daha Defne’den aday adaylığını açıkladığını öğrendim, aday gösterilir umarım.

Baba memleketim Küçükkuyu’da mevcut belediye başkanı Cengiz Balkan yeniden aday mı bilmiyorum, ancak yöre halkının jeofizik mühendisi olan ve yıllardır yörede ticaretle uğraşan genç Muttalip Gürel’i CHP’den aday olmaya ikna ettiğini, kamuoyu yoklaması yapılırsa öne çıkacağını öğrendim, başarılar diliyorum.

Muhalefet seçimde birleşmeli ve rüzgarı arkasına alarak öyle yükselmeli ki iktidar erken seçime zorlansın…

Prof. Dr.Ülgen Zeki OK

Son Yazıları

Diğer Yazıları