ulgenzekiok.fw
,

Atatürk kazandı

9 Eylül Gazetesi, 06.11.2023

https://www.dokuzeylul.com/ataturk-kazandi

CHP Kurultayının kazananı sadece Özgür Özel değil, aynı zamanda Atatürk oldu; bazılarına inat, küllerinden yeniden doğan Atatürk. Kaybeden ise ‘Atatürksüz Yeni CHP safsatası’ ile gelen, Kurultay’dakiler dahil, 14 yenilgi ile giden Kılıçdaroğlu… ‘Seçimle genel başkanlığı kaybeden ilk genel başkan’ unvanını kazandı (!), gerçi… Rakibinin elini kaldırıp, tebrik etmeyişi çok üzücü. Özel’in buna rağmen, “…ben oraya geleyim, Özgür Başkanımızın elini kaldırayım niyetini ifade eden” Kılıçdaroğlu’na teşekkür etmesi ve sonraki gün il başkanlarını toplayıp, alkışlatması, kalite farkını gösterdi.

Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcımız Rahmetli Sabih Kanadoğlu Özgür Özel’i çok sever, AKP’ye verdiği yanıtlara muzipçe gülümseyip “Bayılıyorum şu çocuğa” derdi, nur içinde yatsın. Duayen diplomat Onur Öymen’in ve YARSAV Kurucu Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu’nun deneyimlerinden yararlanılır, umarım.

Sonuç tam beklediğim gibi oldu ve yaşanan değişim domino etkisi yaratabilir. CHP’nin ardından, Türkiye’nin de ÖZGÜR’leşmesi olası… İlan edilen seferberliğin ardından; küskünler CHP’ye geri dönecektir, birden çok ittifak ile oy patlaması yaşanabilir, CHP iktidar olabilir. Siyasete birlikte başlayan iki Bornova Anadolu Liseli (BAL’lı) CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, BAL’daşları Ümit Özlale ile bir araya gelip, Akşener’i İYİ Parti’nin İzmir’den aday göstermemesi konusunda ikna edebilirler. Özellikle gençlerin ve kadınların desteği ile yerel seçimlerde Cumhur İttifakı’na ağır bir yenilgi tattırılabilir; enflasyon, pahalılık, işsizlik altında ezilen halk, iktidarı erken seçime zorlayabilir.

Özgür Özel’in seferberliğe Hatay’dan başlayacağını, Hatay’ı hep gündemde tutacağını söylemesi ve destekleyen BAL’lılara teşekkür etmesi hoşuma gitti. Çünkü BAL’daşlarım Tunç Soyer, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Rektörü Prof. Dr. Hakan Abacıoğlu ve önceki CHP Genel Sekreterlerinden Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır’ın da desteğiyle, 20 Kasım’da İEÜ’de gerçekleşecek ‘Çocuklar İçin Güvenli Gıda – SAFFI’ Sempozyumunun sponsorlarını Hatay’a desteğe yönlendiriyoruz. Başta 2440. Bölge ve Mavişehir Kulübü, İzmir’li Rotaryenlerin, birçok vakıf, kişi ve kuruluşun desteğiyle ‘1000 çocuğa mont ve bot’ hedefimize yaklaştık. BAL’daşımız Erhan Gökdağ Hatay’da açılan artezyen kuyularının pompa sistemleri için Alman ve ABD Rotary kulüpleri ile bağlantı halinde.

Yazı çok BAL’lı oldu, tadından okunmuyor.

Prof. Dr.Ülgen Zeki OK

Son Yazıları

Diğer Yazıları