ulgenzekiok.fw

Tıpış tıpış git Kılıçdaroğlu!

9 Eylül Gazetesi, 04.09.2023

https://www.dokuzeylul.com/tipis-tipis-git-kilicdaroglu

Kılıçdaroğlu CHP genel başkanlığını sürdürmeye kararlıymış ve sakin bir şekilde kongreleri izliyormuş… Diğer partilerle oluşturdukları milletvekili aday listelerine yönelik eleştiriler ve ‘Parti sağa kayıyor’ değerlendirmeleri haksızmış…

Peki suç kimdeymiş?

Bu haksız (!) eleştirileri yapıp aşırı milliyetçi seçenekleri tercih eden ulusalcılarda ve ‘Ulusalcılar iktidara gelirse yeniden eski günlere dönebiliriz korkusu’ ile oylarını Erdoğan’a veren kararsız muhafazakârlarda…

Bu yazdıklarım Serbestiyet.com internet sitesinde Kılıçdaroğlu’nun Oral Çalışlar’a verdiği röportajdan ve anladığım kadarıyla tek hataları, herkesi bilgilendirici bir değerlendirme yapmamış olmalarıymış!

Kızgınım ve üslubumu korumakta zorlanıyorum. ‘Bak Kılıçdaroğlu Efendi…’ demekle yetineyim…

‘Yeni CHP’ safsatası ile başta devrimcilik ve laiklik, CHP’nin oklarını kırdın, attın.

‘Dersimli Kemal’im’ dedin ama, kendi şehrinde bile boyunun ölçüsünü alacağını bildiğinden, İzmir’den aday olmayı tercih ettin.

Siyasal İslamcı Ekmeleddin’e ‘tıpış tıpış’ gidin, oy verin dedin. ‘Gel bakalım buraya’ diyerek aday gösterdiğin İnce’ye yeterince destek vermedin. Yavaş veya İmamoğlu ile açık ara kazanmamız kesinken, ‘Aday olma, kazanamazsın’ sözlerimize kulak tıkayıp aday oldun ve hayallerimizi yıktın.

6’lı Masa’yı yönetemedin; başlangıçta yerleştirmen gereken büyük taşı, yani cumhurbaşkanı adayı belirleme konusunu, aday olabilmek, işi oldubittiye getirebilmek için son ana bıraktın.

AKP artığı, halkta karşılığı olmayan partilere gereksiz ve orantısız kontenjanlar ayırarak, bir Atatürk karşıtını İzmir’den aday göstererek ve daha birçok yolla CHP seçmenini küstürdün.

Yüzde 55 oy oranına sahip ‘Erdoğan Gitsin Partisi’nin oylarını kısa sürede yüzde 48’e düşürdün.

13 seçim kaybettin; istifa etmek bir yana, özeleştiri bile yapmadın.

Ve suç ‘ulusalcılar’ dediğin biz Atatürk Milliyetçilerinde ve ‘kararsız’ muhafazakarlarda, öyle mi?

Hadi canım sen de…

Fatih Altaylı’nın eski CHP yöneticisi diplomat dostunun dediği gibi önümüzdeki yerel seçimleri kaybettirmeye ‘kararlı’ görünüyorsun. Senin genel başkanlığına el kaldırsın diye seçtirdiğin delegelere güvenme; onlar da biliyor ki CHP seçmeni seni istemiyor. Ve kimse halkın karşısında duramaz.

Sen o koltukta oturduğun sürece seçim kazanılamayacağını ve Erdoğan’ın gitmeyeceğini herkes anladı.

Tıpış tıpış git, Kılıçdaroğlu.

Gitmezsen, teneke çalınabilir arkandan…

Prof. Dr.Ülgen Zeki OK

Son Yazıları

Diğer Yazıları