ulgenzekiok.fw

Seçime kadar ‘Murat Abi’ mi?

9 Eylül Gazetesi, 14.08.2023

https://www.dokuzeylul.com/secime-kadar-murat-abi-mi

Ekmeleddin olmaz, ‘Ekmek için Ekmeleddin’ sloganı yanlış dedik, dinlemedi.

İnce olmaz, “Cumhurbaşkanı adayı ‘Gel bakalım buraya’ diye çağırılmaz” dedik, anlamadı.

“Aday olma, kazanamazsın” dedik, duymazdan geldi.

Şimdi de diyoruz ki: “Genel başkan olduğun sürece önümüzdeki yerel seçimlerde İYİ Parti ile işbirliği olanaksız ve bu işbirliği olmazsa, elimizdeki belediyeleri de kaybedebiliriz.”

Ve ekliyoruz: “13 seçim kaybettin, lütfen artık istifa et!”

Kılıçdaroğlu sadece CHP’yi değil, ülkeyi uçuruma sürüklüyor… Fatih Altaylı’ya “Önümüzdeki yerel seçimi de kaybettirmeden istifa etmez” diyen diplomat dostu haklı çıkabilir.

Danışmanlığını yapan Levent Gültekin’in kendisine söylediğini iddia ettiği “Benim Cumhurbaşkanlığı adaylığımı kendim bile engelleyemem” sözleri hala yalanlanmadı. Hep yanlış kararları dikte ederek, CHP’nin seçim kaybetmesine yol açanlar kim ve amaçları ne?

Erdoğan’ı solladı; ‘Tek Adam’dan, ‘Yalnız Adam’a doğru hızla ilerliyor. ‘Değişim’ diyenler, değişimi engellemek için ellerinden geleni yapıyor. Yandaş olmayan delegelerin seçilmesini engellemeye çalışırken, demokrasi dışına çıkıyor ve dar çevresi ile birlikte güç kaybediyor. ‘Yenileşme’ diyenler partiyi Atatürk çizgisinden, özellikle laiklik ve cumhuriyetçilik ilkelerinden daha da uzaklaştırıyor.

Karayalçın’ın yazdığı ve örgütü öne çıkaran mektup olumlu; mektupta yapay zekanın kullanımı da önerilmiş. Son 10 yılda CHP’nin yaptıklarını ve yapmadıklarını yapay zekaya yükleseler, “Böyle aptallık olmaz” der, büyük olasılıkla!

Karayalçın’ın mektubu ve İmamoğlu’nun “İstanbul’u kazanacağız” sözleri ‘Seçime kadar Murat Abi’ formülünün öne çıkabileceğini düşündürüyor. Koşullar ‘cerrahi girişim’ için uygun olana dek ‘kemoterapi’ ile kanserli dokunun küçültülmesi bazen en iyi çözümdür.

Değerli hukukçular “Süren bitti” diyor ve hukuki gerekçeleri sıralıyor; “Hayır” diyorlar ama tek bir gerekçe, tek bir açıklama yok! Hukuk Parti Meclisi’nin toplanmasını; partiyi temsil yetkisini içlerinden birine vermelerini ve 45 gün içinde olağanüstü kurultaya gitmelerini gerektiriyor. Hukukun gereğini yerine getirmeyenler, Hukuk Devletini geri getirmek için umut olabilir mi?

Geçmişte uyardım, gelecekte de uyaracağım. Ve ülkeden kaçmaya çalışan gençlerimizi düşünerek, öneriyorum:

Ülkesini düşünen her vatansever birleşmeli ve CHP Parti Meclisi’ni hukukun gereğini yapmaya çağırmalı.

Ayrıca, sesini yükseltmeli ve haykırmalı:

“İstifa et Kılıçdaroğlu”

Belki duyar o zaman!

Prof. Dr.Ülgen Zeki OK

Son Yazıları

Diğer Yazıları