ulgenzekiok.fw
,

Çıkış yolu var

9 Eylül Gazetesi, 16.10.2016

http://gazetedokuzeylul.com/?p=53864

Umutsuzluk çökmüş üzerimize! Herkes birbirine soruyor:

“Bir çıkış yolu var mı?”

“Evet, var” diyen insan sayısı ise az.

“Var, ama kolay değil” diyorum, onlardan biri olarak. Önerilerimse şöyle:

1-Bilinçlenmek – Bilinçlendirmek

Bilgi sahibi olunmadan, fikir sahibi olunmuyor; Rahmetli Uğur Mumcu’nun dediği gibi. Yakın tarihimizi iyi bilip, deneyimlerden ders almalı, yanlışları tekrarlamamalıyız. Oynanan oyunu bozabilmek için çevremizde olup bitenlerin farkına varmalıyız.

Sözcü, 9 Eylül gibi özgür kalabilmiş gazetelerden, yazılan değerli kitaplardan bilgi alırken, Odatv gibi internet sitelerini, Soner Yalçın gibi yazarları kaçırmayıp, beğendiklerimizi sosyal medyada paylaşmak çok yararlı.

Keşke Sözcü ve Odatv işbirliği ile özgür bir televizyon kanalı da kurulabilse.

2-Korkmamak

Boşuna “Korkma” diye başlamamış, Mehmet Akif, İstiklal Marşımıza…

Korkup da yapmadıklarımızı yarın yapamayabilir; iş işten geçince “Keşke yapsaydık” diye iç geçirebiliriz. Asıl korkan onlar; yaklaşan sonlarının farkındalar ve hesap verecekleri hukuksuzlukları ötelemek için daha da otoriterleşiyorlar.

3-Halka güvenmek

Bizim gibi düşünmeyen, yeterli eğitim alamamış insanlarımızı aşağılamaktan vazgeçip, inançlarına ve kişiliklerine saygı göstermeli; gerçekleri bıkmadan, usanmadan, anlayabilecekleri dilde anlatabilmeliyiz, onlara.

Örneğin dini siyasete alet edenlerin yaptıklarının (yalan, hırsızlık gibi), Kuran’daki Gerçek İslam’ ile nasıl çeliştiğini örnekleri ile göstererek, asıl kandırılanların onlar olduğunu kanıtlayabiliriz.

4-Birleşmek

En zoru bu sanırım. Türk insanları kolay bölünüyor, bölünürken de öyle bir kırıp, döküyor ki, yeniden birleştirmek güç oluyor.

Birleşme konusunda şu anki CHP ve MHP yönetimlerinden memnun olmayan, laiklik konusunda duyarlı Atatürk milliyetçilerine ve gazetecilere; ADD, ÇYDD gibi sivil toplum örgütlerine, toplumun güven duyduğu Sabih Kanadoğlu, Onur Öymen gibi önderlere önemli görevler düşüyor.

Şu an CHP ve MHP’de görev yapan vatanseverleri kırmadan, teferruatları bir kenara bırakıp, güçleri birleştirmeli!

Söz konusu vatan, çünkü!

5-Gündem oluşturup, senaryoyu yazmak

Oynanan oyun çok basit aslında! Seçime gidiyoruz, ama seçme şansımız yok. Asıl seçmek istediklerimizin aday olmalarını bir şekilde engelleyip, işlerine gelenler arasından “Seçin” diyorlar! Gündeme uyan değil, gündem oluşturup, çıkarlarımıza uygun senaryoları yazıp, uygulayacak kadroları kurmamız gerek.

6-Uygun Lider Çıkarmak

İlk aşamalar gerçekleşip, farklı platformlardaki vatanseverler birleştiğinde, herkesin üzerinde uzlaşabileceği ve halkta heyecan ulaştıracak bir lider bulmaya gelecek, sıra.

Bu ‘Çatı Aday’, Ekmeleddin’in tam tersi özelliklere sahip olacak, özetle…

Çıkış yolu, bilimin ışığı ile aydınlanan Atatürk’ün yolu!

Kısacası!

“Çözüm: Atatürk”

(Yazının amacına ulaşması için paylaşmanız dileğiyle!)

Prof. Dr.Ülgen Zeki OK

Son Yazıları

Diğer Yazıları